Yeni Medya Sanatı

 Fear

Psikolojik rahatsızlıklardan biri olan anksiyeteye sahip kişi tarafından hastalığın nasıl görüldüğü aktarılmaya çalışılmıştır. Çekilen görüntüler ve sesler birbirine zıtlardır anksiyetenin dışarıda görünen ve aslında nasıl bir şey olduğunu yaşayan kişinin iç dünyası ile özdeşleştirilmiştir. Anksiyete krizi anında birey nasıl etrafını görüyor o yansıtılmıştır. Video Art ile ilerlenildi. Aslında izleyiciye sadece videonun başlığını vermek doğru izleyici ne görmek istiyorsa ne alamak istiyorsa onlara bırakılmalı çünkü bir şeyleri anlatmak onları bilgilendirmek onların özgür görme biçimini engelleyecektir ve izledikleri görüntüler duydukları sesler açık uçludur. Ne anladıysalar doğrudur. Yorumlar doğru kabul edilir. Telefon kamerası ile çekilen görüntüler adobe priemire pro ile kurgulanmıştır. Capcut uygulamasının içinden ses efektleri eklenmiştir. İlk önce gündelik yaşamdan görüntüler çekildi ardından iyi hissedilmeyen günlerde etrafa olan bakış açısı değiştiği için iyi olmayan günlerde de videolar çekildi. Defalarca kurgulandı orjinali 9 saniyedir. Zaman ile görüntüler sesler eklendikçe video süresi uzadı her görüntünün sesi ayrı seçilmiştir, planlanılmıştır. Kurgu planı video çekimine başlamadan önce yapılmıştır. Konu seçildikten sonra beyin fırtınası yapıldı çıkan kelimeler cümleler üzerinden ilerlenildi. 



İlaçtan önce / İlaçtan sonra

Kriz anında kalabalıktan kaçma isteği yalnız kaldığında birine ihtiyaç duyma isteği

Desteğini beklediğin kişilerinin yanında olmaması, sana inanmamaları ve bunun beraberinde gelen hüzün. Hüzünü zihninden atmak için sanata yönelmek.

Alice harikalar diyarı gibi zihin, seni imkansız olan düşüncelerle boğuyor. Birilerine anlatmaya çalışsan anlatamıyorsun ya da karşı taraf anlamıyor açık olan penceren kapanıyor.

Sürekli bir arayış içerisindesin tedavi sürecinde, her psikolog çıkışı daha derine iniyorsun ve krizini tetikleyen şey ne bilmiyorsun.

Her şey seni tetikleyebilir, krizini ertelersen eğer bir sonraki krizi iki katı yaşarsın.

‘’Hey lord, you know I’m tired.

Hey lord, you know I’m tired of tears.

Hey lord, just cut me loose.

Hey lord, you know I’m fighting.’’




Yorumlar